Magazin

Új életet kezdenél idén? Adunk hozzá néhány tippet!

2022.01.26.

Ki ne szeretne több pénzt spórolni, több értékes szabadidőt, vagy leküzdeni a kialvatlansággal járó motiválatlanságot? Az új év új lehetőségeket, új utakat nyithat meg az ember életében, bár ezeket néha nem is olyan egyszerű elérni. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet ebben. Ehhez persze nem árt, ha a megfelelő ingatlanba költözöl, hiszen a mai modern otthonok nagyban megkönnyíthetik az életedet.

Sok előnnyel jár, ha az ember egy olyan lakóparkban lakik, ahol a felmerülő élethelyzetekre kész megoldásokat kaphat. A LIVING ingatlanokban többek között elérhető a car-sharing szolgáltatás, az okosotthon megoldások vagy a közösségi nappali és business corner, melyek megkönnyítik a lakók mindennapjait.

Így spórolj idén a telefonoddal

Tudtad, hogy ha egy olyan lakásban élsz, ahol okosotthon megoldásokkal tudod szabályozni akár távolról is a hűtés-fűtést vagy a világítást, akkor ez kiszámítható és kontrollálható költséggé tud válni? Ezen kívül összekötheted és irányíthatod a telefonodra telepített applikáció segítségével az okosotthonra kötött berendezéseket, láthatod a pillanatnyi fogyasztást és szükség esetén lecserélheted például a nagyfogyasztású hűtőt egy energiatakarékosabbra vagy lejjebb állíthatod a termosztátot, amikor nem vagy otthon.

Az autó a városban ma már egyre kevésbé kifizetődő: nehéz parkolni, sok költséggel jár, viszont sokszor nem lehet megúszni. Ennek a nehézségnek a kiküszöbölésére találták ki a közösségi autómegosztókat, melyekkel könnyedén elérhetsz a főváros bármely részébe!

Legyél produktívabb

Az előzőekben már írtunk az okosotthon megoldások előnyeiről, melyek akkor is jól fognak jönni, ha több energiára vágysz. Ugyanis a pihentető alváshoz csak egy gombnyomás kell, és a szép, világos lakásod máris sötétbe borul. Télen ezt annyira nem nehéz elérni, de nyáron már kora reggeltől hétágra süt a nap, ami zavaró lehet, ha szeretnél sokáig nyugodtan aludni. Állítsd be a redőnyöket az ébresztés időpontjára, és biztos lehetsz benne, hogy kellemes atmoszférát fog teremteni számodra. De a beépített automatikával a redőnyök nem csak a külső fényeket, hanem a zajokat is kiválóan tompítják.

A produktivitáshoz kapcsolódik egy másik téma is, hiszen manapság mindennapi életünkben is meghatározó szerepe van a home office jelenségnek. Azonban nem is olyan könnyű otthonról dolgozni. Nem csak arról van szó, hogy zavarhat a szomszéd vagy a család a munkában, sokkal inkább arról, hogy egy jó munkahelyen számos olyan dologra figyelnek, amit otthoni környezetben meglehetősen borsos áron és a lakás miliőjének kárára lehetne csak kialakítani. A megfelelő íróasztal, az ergonomikus irodai szék, a nyomtató, a fénymásoló, a jól elszeparált, de mégis világos hely a produktív munkához, a csend az elmélyült feladatokhoz, online meetingekhez, mind-mind fontos eleme a megfelelő munkavégzésnek. Ezek gyakran nem állnak rendelkezésünkre az otthonunkban, amiről rengeteg vicces videó is született. Nem csak bonyolultabb, de a munkakedvet, a termelékenységet is visszaveti a szomszéd zajongása vagy az, hogy épp szükséged lenne egy kinyomtatott szerződésre. A home office-t olykor megkönnyítheti, ha néha igénybe veszel egy közösségi irodát, ahol minden feltétel adott a zavartalan munkához. Ha olyan szerencsés vagy, hogy egy LIVING ingatlanban élsz, akkor a házon belüli bussiness corner is rendelkezésedre áll, ahol gond nélkül tudsz nyomtatni vagy fénymásolni anélkül, hogy kilépnél a házból.

Ha minőségi kikapcsolódásra vágysz, költözz a XIII. kerületbe

Természetesen nem rossz néha a Netflix és a rendelt pizza, de azért valljuk be, ennél jobb kikapcsolódást is találhat magának az ember. Ha a XIII. kerületben élsz, akkor az utazási idő sem akadály, hiszen időt spórolhatsz azzal, hogy minden közel van hozzád. Legyen szó sportolásról, napi ügyintézésről, bevásárlásról vagy szórakozásról, itt minden lehetőség adott számodra. Számos kávézó és étterem közül választhatsz, ha a barátaiddal szeretnél találkozni, a vásárláshoz két nagy plázát, hipermarketeket és piacot is találsz a kerületben. Ráadásul a jól kiépített tömegközlekedésnek köszönhetően mindent könnyedén elérsz, a Váci úti irodafolyosó pedig szó szerint csak néhány lépés. Sétálhatsz a Dunaparton, a Ligetben vagy a Rákos-patak mentén, kerékpározhatsz, akár a kellemes bringaútvonalon is. Ha a sportolás is az újévi fogadalmaid között szerepel, több fitnesztermet és edzésformát is találsz a közvetlen környékeden, de gyorsan eljuthatsz a margitszigeti futópályára is, ahol zöld környezetben égetheted a kalóriákat. Tehát minden adott ahhoz, hogy csak akkor maradj otthon, ha tényleg szeretnél.

Ha mégsem mozdulnál ki, gyújtsd be a grillt és csapjatok a szomszédokkal, baráti társaságoddal egy jó kis beszélgetős estét. Az együtt sütögetés, társasozás is rengeteg kellemes élményt ad az embernek és kimozdít a mindennapok egyhangúságából.

Tudjuk, a házimunka néha az ember körmére tud égni egy-egy kemény hét után, ami lenullázza a szabadidőt, de erre is van megoldás. Mivel ma már elég jó takarító szolgáltatások léteznek, akár alkalmi, akár rendszeres takarítást is igénybe tudsz venni. Hidd el, minden forintot megér, ha egy elcsigázott nap után rendbeszedett és tiszta otthonba térhetsz haza. A LIVING ingatlanok esetében még a takarítónő-keresgélés nyűgjét is leveszik rólad, hiszen saját takarító szolgáltatást nyújtanak több házban is.

A LIVING ingatlanok szolgáltatásait lakóparkokra bontva itt találod meg.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza