Magazin

Teraszos és kertkapcsolatos lakások

2021.07.05.

Le Jardin lakások

Az utóbbi évek során egyre nagyobbá vált a teraszos, kertkapcsolatos otthonok iránti kereslet. Ezt a tendenciát tovább növelte a rendhagyó tavalyi év is, amelynek következtében még fontosabb lett, hogy a korlátozások mellett is biztosított legyen a megfelelő tér és a szabadban tartózkodás élménye a lakók számára. Népszerűségüket szintén alátámasztják egyes tanulmányok, amelyek szerint egy egyszerű erkély vagy terasz számos jótékony hatással bírhat az emberre és a lakókörnyezetre egyaránt. Az alábbiakban ezért most sorra vesszük, milyen szerepe van a terasszal, kertkapcsolattal vagy erkéllyel rendelkező otthonoknak a komfortos mindennapokban.

Az erkélyek hatása a lakókörnyezetre

Néhány tanulmány kimutatása szerint az erkélyek lényegesen befolyásolják otthonunk belső hőmérsékletét, a szobák levegőminőségét és nem utolsó sorban pedig a vizuális és zajkomfortra is pozitív hatással vannak. Mindezek mellett megnövelik az életteret, ezáltal kertészkedésre, tárolásra, illetve rekreációs célokra is kiválóan használhatóak. A LIVING fejlesztésében épült lakások mindegyikéhez tartozik terasz, így kiváló választás lehet egy ilyen ingatlan mindazok számára, akik nem szeretnének lemondani a város pezsgéséről, ugyanakkor élvezni szeretnék a szabadban tartózkodás élményét is.

A lakásokhoz tartozó erkélyeknek számos fajtája létezik. A legelterjedtebb és legáltalánosabb változatuk a nyitott, üvegezett erkélyek, ám a beépített, a lakás belső részéhez csatolt változat is igen népszerű a télikert funkció miatt. Ezek a típusok rendeltetésükből adódóan különböző hatással bírnak otthonunk belső környezetére.

Nyitott erkély

A nyitott erkély egyik fontos előnye az árnyékoló hatása. A felsőbb emeleti erkélyek árnyékot vetnek az alattuk lévő lakásokra, ezzel hozzájárulva a megfelelő hőmérséklethez és az UV-sugárzás védelméhez. Ugyanakkor nem elhanyagolható szempont, hogy nyitott ablak mellett is csökkenti a zajártalmat, ezzel pedig védelmet nyújt a külső zajokkal szemben.

Üvegezett erkély

Az üvegezett változat – hasonlóan a nyitott erkélyhez – egyaránt csökkenti a lakás zajterhelését, valamint a légszennyeződést. Nyáron azonban a felületéből adódóan sajnos túlmelegedést okozhat, amely hozzájárulhat a magasabb belső hőmérséklethez és ez plusz költséget jelenthet a klíma használata során.

Beépített erkély

A teljesen beépített erkély a lakás részévé válik, így megnöveli a belső életteret és téli kertként is funkcionál. Kiváló zajszűrő hatása mellett azonban hátránya lehet, hogy az előző két típusnál felsorolt előnyökkel nem rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az ablakon távozó hőmennyiség a belteret befolyásolja, illetve a nyári napfény miatt megnövekedett energiafogyasztást okozhat légkondicionáló használata során.

A teraszok és kertkapcsolatok hatása a lakókörnyezetre

A terasszal és kertkapcsolattal rendelkező lakások jelentősen hozzájárulnak a komfortos élettér kialakításához, amely a tavalyi rendkívüli év hatására még fontosabb szemponttá vált a minden tekintetben megfelelő otthon megtalálása során. Ezek a terek egy esetleges korlátozás esetén is biztosítják a szabad levegőt és a szabadban tartózkodás élményét a lakók számára. A nyári hőségben a zöld felület pedig csökkenti környezetének hőmérsékletét és az emberi jóllétre egyaránt fontos hatással bír.

Le Jardin, a francia kert

A LIVING legújabb fejlesztése, A XIII. kerületben, a Rákos patak partján megvalósuló Le Jardin, a francia kert, környezettudatos megoldásainak köszönhetően a LIVING eddigi legzöldebb projektje lesz. Az új lakópark a városközponttól gyorsan elérhető, mégis minden oldalról kertekkel határolt, csendes, zöld környezetben épül fel, minden lakáshoz tartozik erkély és a földszinti otthonok kertkapcsolattal is bírnak. A lakópark a LIVING-től megszokott közösségi szolgáltatásokat és okos megoldásokat is kínál lakói számára. A Le Jardin lakásai kitűnő választást jelentenek családoknak, idősebb házaspároknak és mindazoknak, akiknek fontos a kertvárosi hangulat és a környezet védelme.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza