Magazin

Tavaszi megújulás az otthonunkban

2022.03.09.

Bár a kora reggelek még csípősek, a fények, az illatok és az egyre hosszabb nappalok jelzik, hogy beköszönt a tavasz, mi pedig friss energiákkal töltődünk fel. Új célokat jelölünk ki, méregtelenítésbe, tisztítókúrákba kezdünk, és felfrissítjük a gardróbunkat. Az új évszak azonban nem csak önmagunk, hanem az otthonunk megújításáról is szól: megszabadulunk a felesleges, megunt dolgainktól, alaposan kitakarítunk és új színekkel, kiegészítőkkel dobjuk fel a lakásunk hangulatát. Következzen néhány tipp otthonunk tavaszi megújulásához!

Szortírozzunk!

A tavasz kezdete tökéletes arra, hogy szelektáljunk, és megváljunk azoktól a tárgyaktól, ruháktól, amelyekre már nincs szükségünk. Az is segít, ha naponta 10-30 percet szánunk erre, de ha több időnk van, akár egy mindenre kiterjedő, nagy selejtezésbe is belefoghatunk. Csak azokat a holmikat érdemes megtartani, amelyeket rendszeresen használunk, vagy amelyek örömet okoznak. Az évek óta a szekrény mélyén lapuló ruhákat, az ajándékba kapott, soha nem használt tárgyakat nyugodtan elengedhetjük. A feleslegessé vált dolgokat adjuk vagy ajándékozzuk el, vigyük el adományboltokba – ami nekünk már útban levő holmi, másnak lehet, hogy valóságos kincs.

Tartsunk nagytakarítást!

Ha felszabadítottunk némi helyet a szortírozással, jöhet a nagytakarítás! Ilyenkor a szokásosnál is alaposabb, minden zugra kiterjedő suvickolást végzünk, megtisztítjuk azokat a felületeket, amelyeket más, „mezei” takarításnál nem. Mivel ez egy összetett feladat, érdemes előre felkészülni rá: listát készíteni, hogy biztosan ne maradjon ki semmi, előre megvenni a szükséges takarítószereket, és meg is lehet tervezni a munkafolyamatokat.

Csempésszünk könnyed, tavaszi színeket a lakásba!

Nem kell lecserélnünk a bútorokat ahhoz, hogy megújítsuk az életterünket, ezt új színekkel is elérhetjük. A legújabb trendek szerint előtérbe kerül a személyesség, az otthonosság a lakásokban, és ezt a természetes színek, a zöld, a szürkéskék, a kék és a szürke halvány és texturált árnyalataival érhetjük el. Az élénkebb színárnyalatok is naturális tónusban jelennek meg, sokan választják az olajbarnát és az „égetett narancs” árnyalatokat, hogy megújítsák a környezetüket. Friss színeket hozhat a lakásba egy új függöny, ágytakaró, szőnyeg vagy díszpárna is.

Dobjuk fel a lakást új, vidám kiegészítőkkel!

Otthonunk kényelme az utóbbi időben még inkább felértékelődött, személyes emlékeket idéző tárgyakkal, egyedi kiegészítőkkel vesszük körül magunkat. A már említett trendszínek a textíliákban és a dekorációban is visszaköszönnek, az organikus anyagokból, nádból, rattanból készült kiegészítők, a fonott, csomózott textíliák, kézműves dizájnlámpák egytől-egyig természetességet sugároznak, és képesek új energiákkal megtölteni a teret. Válasszunk olyan tárgyakat, amelyek örömet okoznak, amelyekre jó érzés ránézni! Ha még nincs, alakítsunk ki egy feltöltődésre, elvonulásra alkalmas kuckót, ahol pihenhetünk, zenét hallgathatunk, relaxálhatunk, vagy más módon tölthetjük az énidőnket.

Vegyük körül magunkat növényekkel!

Hozzuk közelebb a természetet az otthonunkhoz! A zöld növények a mentális és a lelkiállapotunkra is nagyon kedvező hatással vannak, akár egy kisebb dzsungelt is telepíthetünk a lakásba. A szobanövények tisztítják a lakás levegőjét, otthonos, természetközeli tereket varázsolnak a legeldugottabb helyiségből is. Viszonylag kevés gondoskodást igényel az anyósnyelv, a legénypálma, a hegyescsúcsú futóka, vagy a kukoricanyelv – nem lesz gond, ha egy-két öntözésről megfeledkezünk, arra azonban figyeljünk, hogy növényeink fényigényüknek megfelelő helyre kerüljenek. A tavasz ideális időszak az átültetésre, nagyobb cserépbe költöztetésre, és a fagyok elmúltával az erkélyre is kivihetjük a növényeket.

Hozzunk friss, tavaszi illatokat a lakásba!

A tavaszhoz hozzátartozik a napsütés és a friss virágok illata is. Ha nincs a közelben nagyobb zöldterület, cserepes virágokkal, vagy lakásillatosítókkal csempészhetünk kellemes élményt otthonunkba. Érdemes kipróbálni a nád diffúzorokat, a különféle illatgyertyákat, a természetes és organikus légfrissítő spray-ket, de egy csokor jácint is csodát tesz a lakás levegőjével.

Ezek az újítások mesés hangulatot varázsolnak bármelyik lakásba, azonban a LIVING otthonokban még inkább átélhetjük a természet átalakulását, hiszen a lakóházak belső kerttel rendelkeznek, és a városközponthoz közel, mégis zöld környezetben helyezkednek el.

A tavaszi feltöltődés közben pedig az sem gond, ha a nagytakarítás nem fér bele az időnkbe, mert a LIVING ingatlanokban takarító szolgáltatás is elérhető.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)living(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza