Magazin

Rendszerezés 101, avagy tippek és trükkök az okos helykihasználáshoz

2020.05.14

Kis lakásban élsz, vagy csak te is azok közé tartozol, akiknek egyszerűen sosincs elég tárolóhelyük? A LIVING csapatában mindkét dilemmát megértjük, ezért határoztunk úgy, hogy összeszedünk néhány hasznos praktikát, amelyek a segítségedre lehetnek, hogy végre minden kacatod és egyéb használati tárgyad a helyére kerülhessen. A tippek közül mi is teszteltünk néhányat és az eredmény magáért beszélt. Lássuk hát!

Használd ki az ágyad alatti teret!

Meglepően egyszerű megoldás lehet, azonban sokak elfelejtkeznek erről az egyszerű, de annál nagyszerűbb tárolóhelyről. Az ágy alatti hely legtöbbünk lakásában csak porfogóként szolgál, azonban miért ne telhetne meg hasznos funkcióval ez a tér? Akár klasszikus, négy lábon álló ággyal rendelkezel, akár egy beépített tárolós megoldású szolgál az éjszakai pihenés helyszínéül, mindkét esetben javasoljuk különféle méretű, a rendszerezést segítő tárolóegységek beszerzését. A különböző bútoráruházakban egy teljes részleget találsz erre a célra, így akár fonott kosarat, akár fából készült rusztikus hatásút, akár műanyag vagy nylon anyagból készült verziót választanál, mindenre kínálkozik megoldás.

Gondolkodj függőlegesen!

Ha már végképp úgy érzed, hogy nincs több rendelkezésre álló tered a pakoláshoz, akkor érdemes egy pillantást vetni az üresen álló falfelületekre és ajtókra, amelyeket kedved szerint használhatsz tárolásra.

Minden vágyad egy zöld lakás, de már nem találsz helyet az újabb növényeknek? Gond egy szál sem. Létesíts a lakás egy világos pontján vertikális virágoskertet. Ehhez nem lesz szükségedmásra, mint egy erős, falra szerelhető rácsra, amelyre könnyen felakaszthatod kedvenc növényeidet. A lehetőségeknek csak a képzeleted szab határt!

Hasonlóképpen járhatsz el a használati tárgyaidat illetően akár a konyhában, akár az iróasztalod környékén vagy akár a fürdőszobában. A falra akasztható tárolóeszközök nem csupán kényelmes és helykímélő, de divatos megoldások is, amelyek révén egy kis stílust csempészhetsz a mindennapokba.

Polcok, polcok és polcok

Számos formában, színben és méretben beszerezhetők, alkalmasak a konyhába, fürdőszobába, nappaliba: a lakás minden szegletében hasznukat veszed, mégsem foglalnak el értékes teret. A minél jobb helykihasználás érdekében ne csak a klasszikus helyeket vedd számításba amikor polcot szerelsz fel. Nézz szét jól, milyen felületek lehetnek még alkalmasak. A gardróbszoba ajtaja vagy akár valamelyik szekrényed oldala? Mind kihasználatlan felületek, amelyek alig várják, hogy hasznos részét képezzék lakásodnak.

Többfunkciós bútorok

A következő bútorvásárlásnál gondolkodj előre és válassz olyan berendezési tárgyakat, amelyek egyszerre több igényt is kielégítenek. Például a kávézóasztal kiválasztásakor ügyelj arra, hogy a szett része legyen a fiókos elem is, vagy szükség esetén utólag beépíthető legyen az. Valamint hasznos, ha még egy nyitott szint is található alatta, amelyet a korábban említett kosarak vagy egyéb tárolóegységek segítségével tökéletesen ki lehet használni, így a gyakran olvasott könyvek, a pokrócok, vagy akár a gyerek és kutyajátékok is új otthonra lelhetnek.

A lépcső alatti tér aranyat ér

Ha több szintes lakásban vagy házban élsz akkor érdemes feltérképezned a lépcső alatti területet, ugyanis ez a legkihasználatlanabb része a legtöbb háztartásnak, amely viszont rengeteg lehetőséget rejt magában. Egy jó asztalos vagy ügyes kezű házi barkácsoló segítségével könnyen elkészíthető néhány egyedi bútorelem, amely pontosan kitölti a lépcső alatti közöket, te pedig nem győzöd majd telepakolni új bútoraidat.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza