Magazin

Praktikus konyhatervezés a LIVING segítségével

2021.02.16.

Habár a konyhák szerepe számos változáson esett át a történelem során, ahhoz kétség sem fér, hogy ma is a magyar házak és lakások központi helyiségeként tartják számon, éppen ezért helyes kialakítása és berendezése lakásunk otthonosságának alapvető kulcsát is jelentheti. A konyhaterület megtervezése során a két legfontosabb szempont a család nagysága és a főzés gyakorisága, így első lépésként célszerű átgondolni, hogy minek kell megfelelnie a konyhának és ennek mentén teljes mértékben kihasználni a helyiség kínálta adottságokat.

A konyha otthonunk egyik legfontosabb és legtöbb veszélyt rejtő helyisége, ezért megtervezése időt és alapos figyelmet igényel, amelyhez ajánlott szakember segítségét igénybe venni. A LIVING Services részeként lakóinknak lehetőséget biztosítunk egyedi konyha megtervezésére, amely tovább növelheti a lakás értékét. Az extra szolgáltatást a lakás vételárát növelő tételként számoljuk el. Célszerű végig gondolni szokásainkat és a funkciókat, amelyeket betölt majd – ugyanakkor fontos szem előtt tartani az ergonomikus kialakítást is, továbbá vegyük végig, milyen beépíthető, illetve különálló gépeket szeretnénk a konyhabútorba illeszteni.

Trendek helyett praktikum

Igazán otthonossá a praktikus elrendezés teszi a konyhánkat, nem pedig az adott trendekhez való igazodás. A konyhatervezés egyik alapvető aspektusa, hogy a hűtő, a tűzhely és a mosogató a lehető legközelebb helyezkedjenek el egymáshoz, ám fontos elegendő munkafelületet is hagyni közöttük, hiszen nem szerencsés, ha a hűtőnek a sütő hőjét kell folyamatosan elbírnia. Ebből következik a tágas, könnyen tisztítható felületek biztosításának fontossága, amely az étel elő-, illetve elkészítéséhez szolgál, valamint, hogy ennek közvetlen környezetében helyezkedjenek el a konyhai gépek, eszközök, amelyeket mindennap igénybe veszünk. Nem tanácsos megfeledkezni a fény fontosságáról sem. Érdemes törekedni arra, hogy minél több természetes fény érje a helyiséget, ezért célszerű a lakás keleti, dél-keleti pontján kialakítani a konyhát.

Fontos az elrendezés

A megfelelő burkolat kiválasztása egyaránt kulcsfontosságú tényezője a tervezés folyamatának. A harmonikus és mutatós konyha létrehozásához számtalan stílus és lehetőség közül lehet választani. Tanácsos gondot fordítani a munkafelület testmagassághoz igazított magasságára, illetve a balkezesség esetén felmerülő elosztásra, de ajánlott az egységes szintű és magasságú elrendezésre is odafigyelni. Nagyobb konyha esetén javasolt egy praktikus főzősziget kialakítása is.

A sokszínű kínálatnak köszönhetően nem csak a bútorlapok és burkolatok színével, de anyagával is lehet kísérletezni. Egy letisztult alap mellé a szakemberek szerint érdemes választani akár egy mutatós csaptelepet vagy egy izgalmas színű mosogatót. Az összképet fokozza, ha egy-egy egyedi megjelenésű eszközt vagy kiegészítőt helyezünk a konyhába, például egy színes kenyérpirító a funkcionalitása mellett vidám hangulatot kelt, míg egy mágneses késtartó rengeteg pultfelületet szabadíthat fel.

Inkább több tároló

A konyhabútor tervezésénél, kiválasztásánál ajánlott túltervezni a tároló kapacitását, hogy a későbbiek során ne nőjük ki a rendelkezésünk álló raktárfelületet. A modernebb, fiókos megoldás szintén előnyös választás lehet az eszközeink, edényeink számára, hiszen így könnyebben elérhetőek, hozzáférhetőek lesznek. Ezen belül praktikus alternatívát kínál az önbehúzós változat. A hely kihasználás maximalizálásának érdekében kényelmes megoldás lehet még a sarokelemekben elhelyezhető fémrács, amely segítségével könnyedén hozzáférhetünk a szekrény legmélyebb részén lévő eszközökhöz is.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza