Magazin

Otthonod, mint ideális helyszín a karácsonyi vacsorához

2021.12.01.

A karácsonyi vacsora nálatok is gyakran egy rohanós rémálommá válik a sok el nem intézett teendő miatt? Pedig a kapkodás és idegeskedés helyett a várakozásról és a pillanatok megéléséről is szólhatna ez az időszak. Nem kell feltétlenül túlhajszolni magadat egy-egy sikeres estéhez, sőt, néha a legegyszerűbb ünnepek válnak a legszebbé. Ha szeretnéd idén felkészültebben, de kevésbé stresszesen várni a vendégsereget, akkor mutatunk ehhez néhány tippet!

1. Egyszerűbb ételek

Válassz olyan ételeket a karácsonyi menühöz, amelyek elkészítése nem igényel több órát! Egy egyszerűbb fogás sokat könnyíthet a készülődésen, ráadásul a felszolgált finomságok számát is egészen nyugodtan csökkentheted. Nem muszáj minden évben az összes klasszikus sütit elkészíteni, bőven elég, ha egy-két kedvenc kerül csak a sütőbe. Így te is inkább a szeretteiddel tudod tölteni az estét, nem pedig a konyhában robotolva.

2. Dekoráció

A dekoráció során is törekedj az minimalizmusra, legyen szó akár kézzel készített díszekről, akár vásároltakról. A lényeg a hangulat megteremtésén legyen. A fényekkel sosem lőhetsz mellé, tegyél minél több helyre! Tartsd azonban szem előtt a környezet és pénztárcád érdekeit is, és ne használd feleslegesen az ünnepi füzéreket. Bőven elég őket sötétedés után felkapcsolni, ha pedig nyugovóra térsz, ne feledkezz meg áramtalanításukról.

Ha időd engedi, nézz szét a lakberendezési áruházak oldalán is inspirációért. Egyszerű ajtódíszeket, vagy asztali koszorút akár magad is készíthetsz néhány alapanyag beszerzésével. A kézműveskedésbe, dekorálásba a legkisebbeket is bevonhatod, így igazi családi programmá válhat az ünnepi készülődés.

Bónusz ötlet, a karácsonyfát állítsd fel egy jól látható, tágas helyre, ahol az ünnepi vacsora legnagyobb részét töltitek, hiszen így tudjátok leginkább élvezni a hangulatát.

3. Hangulat

Vásárolj illatgyertyát vagy szerezz be karácsonyi illatosítót! A jó minőségű szójagyertyák aranykorukat élik, számtalan karácsonyi tematikájú illat kapható belőlük, ezzel pedig otthonod igazán ünnepi hangulatba kerülhet. Ha pedig még ennél is egyszerűbb megoldást szeretnél, karikázz fel egy narancsot vagy mandarint, és szárítsd ki a szeleteket dekoratívan fellógatva vagy a fűtőtestre helyezve.

A légkör maximalizálása érdekében hallgassatok karácsonyi témájú zenéket! A LIVING otthonaiban megtalálható okosrendszereknek hála, ez még egyszerűbben és jobb minőségben megvalósítható!

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza