Magazin

Mozdulj velünk! Nagyvárosi sportolás a mindennapokban

2020.07.20

A nagyvárosi életmód elengedhetetlen részét képezi a sport. A rohanó hétköznapokban tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít a rendszeres mozgás: ez az „énidő” pillanata, amikor csak önmagunkra koncentrálunk, ügyes-bajos dolgainkat hátrahagyva harmóniába kerülünk testünkkel, lelkünkkel. Megfelelő sportolási lehetőséget találni pedig könnyebb, mint valaha. A nagyvárosok, így Budapest is hemzseg az edzőtermektől, a street workout pályáktól, de a parkok és zöldövezetek kedvelői is bármikor megtalálhatják számukra a legideálisabb opciót. A fővároson belül is külön figyelmet érdemel a XIII. kerület, ahol nem csupán a Margit-sziget szolgáltat kitűnő sportolási lehetőséget, de számtalan edzőterem kínálatából is válogathatunk és mindehhez elég pár percre autóba szállnunk vagy egy rövid sétára indulnunk.

A nagyvárosi életforma ma már egyet jelent a végtelen lehetőséggel. Akár szórakozni vágyunk, akár étterembe mennénk, vásárolnánk, vagy sportolnánk, nem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen mind lokáció, mind szolgáltatás típus vagy árfekvés szempontjából bőven válogathatunk az elérhető opciók közül. Nincs ez másképp az edzőtermek esetében sem.

A LIVING lakófejlesztéseinek helyet adó XIII. kerület méltán népszerű a lakásvásárlók körében. Ez a dinamikusan fejlődő városrész ugyanis bővelkedik az elérhető szolgáltatásokban, így megfelelő választás a sportos életmódot folytatók számára is, hiszen a kerületben több mint 20 edzőterem kínálatából válogathatunk. Akár a John Reed Fitness különleges hangulata fogott meg, akár az Oxygen Wellness nyújtotta életérzés, vagy a Force Gym küzdősportosabb beállítottsága áll közel hozzánk, mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló stílust. Emellett szintén a XIII. kerület ad otthont egy különleges kezdeményezésnek, a SUHANJ! Fitness-nek, amely alapítvány célja a sérült és fogyatékkal élők támogatása, edzőtermükben pedig együtt sportolhatnak az épek és a mozgáskorlátozottak.

Szereted a sportot, azonban a négy fal közé inkább csak a hűvösebb időben vágysz? Akkor pedig irány a Margitszigeti Atlétikai Centrum, ahol a Duna mentén tudhatod le a speciálisan kialakított futópályán a napi távot, de lehetőség nyílik gyakorolni a labdarúgást, streetballt, asztaliteniszt vagy a kézilabdát és a kettleballt is. Ehhez csupán egy 5-10 perces autóutat kell megtennünk a 4 LIVING lakópark bármelyikétől és máris élvezhetjük az egyik legnépszerűbb budapesti szabadtéri helyszín nyújtotta lehetőségeket.

Kedvet kaptál a sportoláshoz, azonban nem tudod hogyan fogj hozzá? Az alábbiakban mutatunk néhány egyszerű trükköt, amelyek segítségével könnyen mindennapjaid részévé teheted a mozgást.

Készülj elő

Ha elhatároztad magad, hogy másnap az edzőteremben kezded a napot vagy akár egy otthoni jógával akkor tegyél meg mindent annak érdekében, hogy ne tudj kibújni az edzés alól. Már előző este készítsd össze a felszerelést, amire szükséged lesz és tedd az ajtó vagy az ágyad mellé, így biztosan nem lesz kifogás. Kövesd ugyanezeket a lépéseket akkor is, ha csupán a nappaliig mész egy kiadós mozgás kedvéért. Készítsd az ágyad mellé a váltás ruhát, tedd a nappali jól látható helyére a matracot és a szükséges eszközöket, így jelezve az agyadnak, hogy ideje edzeni!

Maradj következetes

Egy új szokás kialakításához elengedhetetlen az azonos időpontban történő rendszeres ismétlése az adott feladatnak. Válaszd ki melyik napokon és mikor szeretnél mozogni, majd próbáld ezeket betartani, hogy a szokás mielőbb rögzülhessen. Hasznos lehet, ha valamely másik tevékenységhez kötöd: ilyen lehet például miután leadtad gyermeked az óvodában, vagy az esti kutyasétáltatás után, de ez történhet akár a reggeli szertartásos kávét követően is.

Találd meg a számodra megfelelő időpontot

Mindannyiunk szervezete másképp működik: vannak köztünk éjjeli baglyok és korán kelők, ezért nem mindegy az sem hogyan választod meg az edzés időpontját. Hiába ajánlja valaki szívvel lélekkel a reggel 7 órási cross fit csoportot, ha te reggel 9-ig az ajtót se találod meg a kávé nélkül, de ne ostorozd magad emiatt. Ismerd ki a testedet és találj rá arra a napszakra, amikor a leginkább ki tudod élvezni az edzést és ragaszkodj ahhoz.

Találd meg az ideális edzésformát

Természetes, hogy elsőre nem feltétlenül tudjuk azonnal megmondani milyen típusú edzés áll legközelebb hozzánk. Csoportos vagy egyéni, aktív kardio vagy relaxálós jóga, szerencsére végtelen számú opció áll rendelkezésre. Kezdd el a kísérletezést és szánj rá néhány hetet, hogy több mozgásformát is kipróbálj. Szerencsére nagyon sok edzőterem kínál ingyenes próbaórát, ahol kötelezettség nélkül felmérheted, hogy neked való-e az adott sport.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza