Magazin

Mit kínál a Rákos-patak környéke?

2021.10.13.

Természetközeli, mégis belvárosi otthont keresel? Nem lehetetlen!

Ha fontos a természet közelsége, de nem tudnál lemondani a belváros kényelméről és infrastruktúrájáról, akkor a Rákos-patak környezetét feltétlenül érdemes felvenned a listára. Itt ugyanis a Váci út városi mozgalmassága és a csendes patakparti séták ígérete találkozik egy helyen. Nézzük, mitől is olyan különleges ez a helyszín.

Zöldfolyosó a városon át

A Gödöllői-dombságból a XIII. kerületi Duna-szakaszig három településen és négy budapesti kerületen csordogál át a Rákos-patak. Kutyasétáltatásra, kirándulásra vagy kerékpározásra évtizedek óta használják a környéken lakók a part melletti széles zöldterületeket.

Néhány éve kezdtek el foglalkozni a Rákos-patak rehabilitációjával az illetékes önkormányzatok. Megújítják a zöldfelületeket, parkosítanak, illetve közösségi- és sportolásra alkalmas tereket hoznak létre, például hangulatos napozóteraszokat, reggeli kocogáshoz futókört. A tervek között szerepel az összefüggő kerékpárút is a Rákos-patak teljes hosszában, ami például egy hétvégi bringatúrázásra ideális terep a maga 44 kilométerével.

Távol a Váci út zajától, de közel az irodaházakhoz

Nem kell bemutatni a folyton nyüzsgő Váci utat, ami jó megközelíthetősége – akár tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy autóval -, irodaházai és üzletei miatt nagyon felkapott lett az utóbbi évtizedben. A Duna-hidakon át tíz perc-negyedóra út a budai oldal, sőt, metróval a belváros közepe is csak néhány perc.

A Rákos-patak keresztezi a Váci utat, és ha a part mentén besétálunk, 5-10 perc után már nyugodt környezetben találjuk magunkat: zöldülő parkok, fás ligetek, játszóterek és kis lépcsős kiülők nyúlnak a víz fölé. A sportosabbak a kültéri kondiparkot, a rekortán futópályát és a kerékpárutat vehetik birtokba. Nyugodt esti sétákra vágyók pedig akár kacsákat is etethetik a patakpartról.

Kisebb-nagyobb hidakon át lehet közlekedni a két part között. Az egyik legújabb gyalogos híd köti össze a parkos zöld területeket a patak másik partján épülő mediterrán hangulatú lakóparkkal. A Le Jardin, melynek a neve is (=francia szó, jelentése: a kert) az öko-szemléletű tervezésre utal – egy természetközeli, mégis modern miniváros a városon belül, a Rozsnyay utca végén. A telekhatár egy sétálóutcával szomszédos, ami a patakpartra vezet, így garantált a forgalom zajától mentes, csendes és lelassulásra hívogató közeg.

Egy csipet kertváros

A kertvárosiasság nem csak a patakpart közvetlen szomszédsága miatt érezhető. A Le Jardin két nagy épületet takar, melyek között egy széles, passzázs-jellegű belső park épül közösségi terekkel, például fűszerkerttel és BBQ sarokkal.

A sok-sok zöld teret és a környezet közelségét az építészeti koncepció is erősíti: az épületek külső oldalán a földszinti kertkapcsolatos lakások széles magánkertjei kapnak helyet, az emeleti lakásokhoz pedig kisebb-nagyobb terasz tartozik.

Kívül-belül legyen zöld?

A tudatos lakásválasztásnál nem csak a természetközeliséget keressük, a fenntarthatóság legalább olyan fontos. Egyrészt saját magunk számára, hogy az otthonunk egy pihentető, kompromisszumok nélküli élettér legyen, ami minőségi, környezetbarát anyagokból épül és minden részlete a helyén van. Másrészt lényeges az is, hogy energiahatékony legyen az épület és a lakásunk is, például megújuló energiát használ, okosotthon megoldásokkal javítja a fogyasztást vagy gyűjti és újrahasznosítja az esővizet.

A Le Jardin-ben számos ilyen megoldással találkozhatunk, ráadásul lakásai egytől egyig AA+, vagyis kiemelkedően nagy energiahatékonyságú besorolással bírnak. Kattints és nézd meg, mitől lesz öko-tudatos ez a lakópark.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza