Magazin

Mindent a 2021-es lakástámogatásokról!

2021.03.23.

Az otthonteremtési támogatások számos alternatívája igénybevehető azok számára, akik új lakás vásárláson gondolkodnak, ilyenek a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), a kedvezményes hitellehetőségek, az áfa-visszaigénylési lehetőség, vagy az illetékmentesség. A LIVING fejlesztéseiben épült lakások pedig kiváló megoldások lehetnek mindazok számára, akik magas minőségű és számos szolgáltatással járó otthont szeretnének. A következő cikkben minden fontos és alapvető információ megtalálható, amelyek segítségével könnyebben el lehet igazodni a fogalmak sokaságában, így tisztábban átláthatóvá válik, hogy pontosan mit is jelentenek a lakástámogatáshoz kapcsolódó tudnivalók. Ráadásul a LIVING most a visszaigényelhető áfa és illetékmentesség mellett az illeték mértékével megegyező 4 százalékos kedvezményt biztosít a CSOK-ra jogosultak számára, amivel akár milliókat spórolhatnak!*

CSOK 2021 új lakás vásárlására

A családok otthonteremtési kedvezménye egy vissza nem térítendő állami támogatás a gyermekes vagy gyermeket vállaló családok lakásvásárlásához, a 25. életévét be nem töltött, eltartott gyermekek után. Új lakások esetén az összege a vételár megfizetésére használható fel. A kedvezmény mértéke eltérő egy gyermekes (600 ezer), két gyermekes (2,6 millió), illetve három vagy több gyermekes (10 millió forint) családok esetén. A kedvezmény előre vállalt, tehát még meg nem született gyermek esetén is igényelhető házaspárok számára, ahol az egyik fél nem töltötte be a negyvenedik életévét. A felvett összeget vissza kell téríteni, ha az előre vállalt gyermek a kijelölt határidőig nem születik meg.

CSOK-hitel

A fent említett CSOK mellett lehetőség van államilag kamattámogatott jelzáloghitel felvételére is. A két gyermekes családok esetén a kamattámogatott hitel maximális összege 10 millió forint, három gyermek esetén pedig 15 millió forint. Ez a konstrukció két, három vagy ennél több gyermek vállalása esetén érhető el és szintén ingatlanvásárláshoz használható fel, továbbá a kijelölt feltételek nem teljesítése esetén a kamattámogatást vissza kell téríteni és a hitel a futamidő fennmaradó részére piacivá változik.

Babaváró-hitel

Ezt a kamatmentes hitelt 2022. december végéig van lehetőség igényelni a legfeljebb 5 éven belül további gyermeket vállaló házaspároknak. Egy szabadfelhasználású hitelről van szó, amelyhez nem szükséges ingatlanfedezet. A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint, amely részben önerőként is figyelembe vehető a további hitelfelvétel során. A kamatmentes babaváró-hitel részben vagy egészben akár vissza nem térítendő támogatássá is válhat, ugyanis a felvételt követően születő második gyermek esetén a fennálló tőketartozás 30 százalékát, harmadik gyermek születése esetén pedig a teljes tartozást elengedik.

Áfa- és jelzáloghitel-elengedés, illetékmentesség

Azok a gyermekes családok, akik új lakást vásárolnának, az idei évtől visszaigényelhetik a lakást terhelő 5 százalékos áfa összegét, amennyiben a család CSOK-ot is igényel. Az áfa-elengedés mindenki számára elérhető, aki megfelel a CSOK igénylési szabályainak. Szintén segítség, hogy a lakást vásárló, CSOK-ot igénylő gyermekes családoknak 2021. január 1-től nem kell megfizetniük a vagyonszerzési illetéket sem. A jelzáloghitel-elengedés értelmében a második gyermek születésekor 1 millió forintot, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forintot, további gyermek születésekor pedig 1-1 millió forintot vállal át az állam a meglévő jelzáloghitelből.

A LIVING lakásokkal jobban megéri

A LIVING most további kedvezményt is kínál a CSOK-ot igénylő vásárlók részére. Ennek keretében az érdeklődők egy egyedi lakáslistából választhatnak, amelyben a kis- és nagycsaládok egyaránt megtalálják a számukra tökéletes ajánlatot. Ráadásul, most az áfa-visszaigénylési lehetőség és illetékmentesség mellett a LIVING további 4 százalékos vagyis az illeték mértékével megegyező kedvezményt is nyújt a lakás listaárából. Így a nagylakások esetében milliós kedvezményre tehetnek szert az erre jogosult vásárlóink.

*Az ajánlat a családi otthonteremtési kedvezményre (CSOK-ra) jogosultakra és a LIVING promóciós oldalán feltüntetett lakásokra vonatkozik. A honlapon szereplő példák a 2021.03.22-től érvényes árlista alapján szemléltetik a gyermekes családok számára elérhető egyes állami otthonteremtési támogatások és a LIVING által biztosított kedvezmény együttes előnyének levezetését. A LIVING promóciós oldalán található ajánlatok tájékoztató jellegűek, további információért kérjük keresse a LIVING kollégáit a weboldalon szereplő elérhetőségek egyikén.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)living(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza