Magazin

Milyen dekorációt válasszunk idén karácsonyra?

2020.12.15.

Ebben segít a LIVING csapata!

A tél beköszöntével díszbe és csillogásba borul az egész világ, hiszen az év végén mindannyiunknak jól esik egy kis sziporkázás és tündöklés a szürke hétköznapok után. Ünnepi dekorációnk központi eleme ugyan a karácsonyfánk lesz, de nem kell csupán itt megállnunk – számos aprósággal, finom kiegészítővel tovább emelhetjük otthonunk szépségét. A LIVING csapata összegyűjtött néhány egyszerű, mégis látványos ötletet, amellyel igazi karácsonyi hangulatot varázsolhatunk lakásunkba.

Hagyományos vagy modern

Ha a karácsonyra gondolunk, sokunknak a piros, a zöld és arany különböző árnyalatainak dominanciája jut eszébe. Ha a hagyományos karácsonyi design áll közelebb a szívünkhöz, akkor érdemes főként ezen színek használatára fókuszálnunk. Amennyiben szeretjük az újdonságokat és a modern megoldásokat, választhatunk rendhagyó színeket is, mint például a kék, az ezüst, a fehér, amelyek kombinációja egy hűvösebb, elegánsabb összhatást eredményez majd. Ezen a vonalon tovább haladva érdemes kiválasztanunk a díszítéshez használt fényfűzért is. A klasszikus színekhez jobban illenek a meleg, sárgás fényű izzók, míg a modern légkört tovább emelik a hideg, kékes fénnyel égő fűzérek.

Meghitt és hívogató

A lakástextíliákkal egyszerűen, mégis gyorsan meghitt, harmonikus téli kuckóvá változtathatjuk nappalinkat vagy hálószobánkat. A tartán mintás, ismertebb nevén skótkockás textíliák valódi lappföldi idillt kölcsönöznek lakásunknak, ezért ezt érdemes választani, ha maximalizálni szeretnénk a télies hangulatot. A skótkockás textíliák alapszíne a piros, melyen zöld és fehér kockák futnak, de természetesen manapság már szinte bármilyen színkombinációban megtalálhatóak, így mindenképpen illeni fognak az általunk elképzelt összképhez. A párnák és puha takarók azonnal melegséget hoznak a szobába, ezért ezekkel lehet a legkönnyebben feldíszíteni a lakást – kockás mintával kombinálva pedig garantált a siker.

Gyertya, világító ablakdísz

Decemberben többen előszeretettel használnak különböző világító díszeket dekorációként, gondoljunk csak a McCallister család Chicago-i otthonára a Reszkessetek betörők! című örök klasszikusból. Természetesen nem kell rögtön fényárba borítani egész lakásunkat, elég néhány ízlésesen elhelyezett világító dekorációval fényt csempészni az otthonunkba. Sokak kedvencei a fénylő ablakdíszek, amelyeket számos formában és színben megtalálhatunk az üzletek polcain. A gyertya mindig jó megoldás, hiszen fényt és meleg visz az otthonokba. Legyen akár színes, egyszerű vagy illatos, könnyen átformálja otthonunkat és feldobja környezetünket.

Karácsonyi kiegészítők

A karácsonyfadíszek mellett számos egyéb dekorációval díszíthetjük lakásunkat. A Mikulás szobrok, angyalkák, hógömbök mind részesei az ünnepnek. Az ablakra vagy kandallópárkányra akasztott téli zokni bár angolszász eredetű szokás, de hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen bármilyen méretben és színben kaphatóak, ezért könnyen megtalálhatjuk a már meglévő elemekhez leginkább illeszkedő darabot. Ha szeretnénk a dekorációnkat új szinte emelni, érdemes girlandokkal díszíteni a lakást. A dróttal könnyedén rögzíthető girlandokra bármilyen dísz felakaszthatunk, ez igazi télies hangulattal lengi körbe a szobát. A bejárati ajtóra akasztott koszorú a külvilágba is csempész egy kis melegséget és hirdeti, hogy mennyire várjuk már az ünnepeket.

Szenteste vacsoraasztal

A díszek mellett legalább annyira elemi része az ünnepeknek a finomságoktól roskadozó vacsoraasztal is, és egy szépen megtervezett teríték mellett még finomabb minden fogás. Érdemes itt is a már korábban kigondolt színkombinációhoz illő abroszt és szalvétát választani, a szalvétagyűrűk pedig igazán elegáns összképet eredményeznek. Ha nem szeretnénk külön erre az alkalomra asztaldíszt beszerezni, használhatjuk az adventi koszorúnkat is asztalunk központi díszeként, a gyertyáknak köszönhetően garantált a meghitt légkör.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)living(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza