Magazin

Miért jobb az új lakás?

2020.05.13

Megszületett az elhatározás: költözünk. Igen ám, de hova? Minden lakásvásárló egyik első és legfontosabb eldöntendő kérdése: vajon új vagy használt lakást vegyünk? Egy ilyen nagy volumenű döntés előtt számos tényezőt szükséges mérlegelni. Először is tisztában kell lennünk az anyagi lehetőségeinkkel, az elérhető hitelopciókkal, valamint nem utolsó sorban a saját igényeinkkel is. Hiszen nem mindegy, hogy milyen távra tervezünk az új otthonunkban, szeretnénk-e családot, vagy bővíteni a meglévőt, hol dolgozunk, milyen intézményben tanul(nak) a gyerek(ek). Mindezek fontos tényezők, azonban adódnak további, épületspecifikus aspektusok is, amelyek segíthetnek eldönteni ezt a fontos kérdést. A következőkben bemutatjuk milyen előnyökkel járhat, ha újépítésű lakás mellett döntünk.

1. Alacsony fenntartási költségek

Egy használt ingatlan esetében sokkal magasabbra rúghatnak a fenntartási költségek, amely a ház vagy lakás korából adódik. Egy régebbi ingatlan természetes velejárója a burkolati elemek, nyílászárók, vezetékek elöregedése és az ebből fakadó javítási szükségletek. Emellett a régebbi építésű lakások maguk is egy idős lakóház részét képezik, amelyben a megfelelő karbantartás ellenére is gyakran adódhatnak olyan központi problémák, mint a nem megfelelő szennyvízelvezetés, az épület statikai problémái és még sorolhatnánk. Egy újépítésű lakás esetében azonban ezek a problémák sokkal kisebb valószínűséggel jelentkeznek, hiszen mindent újonnan gyártanak le és szerelnek be.

2. Alacsonyabb rezsiköltség

A régi építésű ingatlanok esetében az energiahatékonyság sokszor megoldatlan probléma, amelyre kitűnő megoldást kínálnak az újépítésű lakások. Ezen lakások tervezésénél fontos szempont az energiahatékonyság megvalósulása, hiszen a jövendőbeli lakók érdekét is ez szolgálja, másrészt viszont egy új szabályozás értelmében 2020 decemberétől minden újépítésű lakásnak el kell érnie az AA energiaszintet, amely újabb biztosíték az újlakás vásárláson gondolkodóknak.

3. Nagyobb rugalmasság a lakás kialakításában

Az újépítésű lakások nagy előnye, hogy amennyiben a projekt indulásánál kötjük le azt, úgy adott keretek közt lehetőségünk van egyéni igényeink szerint alakítani jövendőbeli lakásunkat.

Egy használt ingatlan vásárlásakor gyakran kompromisszumot kell vállalnunk a lakás egyes elemeit illetően, legyen az a szobák elrendezése, mérete, a burkolatok minősége, színe és számos egyéb aspektust felsorolhatnánk, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy maradéktalanul otthonosan érezzük magunkat választott lakásunkban. Azonban könnyen előfordulhat, hogy a borsos vételár megfizetése után már nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű anyagi forrás ezen változtatások elvégzéséhez, így akár évekig is kompromisszumot kell kötnünk a mindennapi életterünket illetően. Egy új lakás esetében viszont – főleg a projekt elején – bőven tudunk válogatni a fejlesztő által kínált különböző elrendezésekből, amelyeken még akár változtatni is tudunk, amennyiben az épület jellemzői engedik azt. Emellett számtalan magas minőségű burkolati elem és kiegészítő közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, hogy álmaink otthona immáron ne csak álom legyen.

3+1. Kedvezőbb fizetési konstrukció

Míg egy használt ingatlan esetében a vételárat egy összegben kell megfizetni, addig egy új lakás esetében a fejlesztők általában kedvező fizetési konstrukciót kínálnak az ügyfeleknek. A LIVING projektek esetében is elérhető 10-90%-os konstrukció azt jelenti, hogy a vételár csupán 10%-át szükséges kifizetni a szerződéskötéskor, amely egy 50 millió forintos ingatlan esetében 5 millió forintot jelent. A fennmaradó 90%-át pedig a lakás átvételekor kerül megfizetésre, amely átlagosan a projekt indulását követő 2-3 éven belül történik meg.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza