Magazin

Közösségi könyvtár

2021.06.14.

A könyvtárak az emberi társadalmakban régóta fontos funkciót töltenek be, nem csak a tudás és az információ megszerzésében, hanem a szociális kapcsolatok kialakításában, erősítésében egyaránt. Az e-könyvolvasók térnyerésének ellenére napjainkban is épp olyan jelentőséggel bírnak a közösségek életében, mint a digitalizáció elterjedését megelőzően. A LIVING fejlesztésében épült Metropolitan Garden lakói számára, a Community szolgáltatáscsomag keretében elérhető közösségi könyvtárban az ott élők bátran válogathatnak a legfrissebb irodalmi alkotások között, a Bookline jóvoltából!

A könyvtárak alapvető funkciója

Az általános meggyőződés szerint a könyvtár egy olyan szolgáltatás, ami bármely, az adott közösségben élő ember számára nyitva áll és lehetőséget kínál a tanulástól elkezdve az információgyűjtésen át, a társadalmi kapcsolatok és szociális élmény kialakításáig, valamint a kultúrából való részesedésig bezárólag megannyi hasznos tevékenységnek. Mindemellett pedig segít a közösségi összefogás és az identitástudat kialakításában is. További nem elhanyagolandó szerepük a könyvtáraknak még az olvasási és írás készség fejlesztése, illetve a közösségi kohézió kialakítása és fenntartása, amely ösztönzi az embereket a közös tevékenységekben való részvétel iránt.

A könyvtár és a digitalizáció

A könyvtár intézménye a hosszú időre visszanyúló történelemre tekinthet vissza, de a modern társadalmak életében továbbra is stabil lábakon áll. Az utóbbi évtizedekben végbemenő gyors technológiai változásoknak köszönhetően megjelent okoseszközök és e-könyvolvasók ezeket a közösségi tereket is kihívások elé állították, ugyanakkor új funkciókat is hoztak magukkal. A digitalizáció elterjedésével a könyvtárakban elérhetővé vált többek között az internet hozzáférés, amely lehetővé teszi a közösségek digitális írástudás készségének fejlesztését. Nem utolsó sorban, az internet elterjedése által a kölcsönözhető könyvek elérhetősége is könnyedén ellenőrizhetővé vált az adott intézmény honlapján.

Community LIVING: közösségi könyvtár

A LIVING, az ország első közösségi lakóparkfejlesztőjeként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fejlesztéseiben épülő lakóparkban a modern igények maximális kiszolgálása mellett a lakóközösségek kohézióját is elősegítse. E célok érdekében jött létre a Community LIVING szolgáltatáscsomag, amely alapjaiban teszi gördülékenyebbé a mindennapokat és hatékonyabbá a társasházi működést. A szolgáltatáscsomag egyik eleme a közösségi könyvtár, amely a Metropolitan Garden lakói számára vehető elsőként majd igénybe. Az épületben élők a közösségi könyvtár kínálatából bátran válogathatnak, amihez a könyvek sokszínűségét a Bookline biztosítja majd. A Metropolitan Garden Community LIVING kínálatában továbbá elérhető még: közösségi nappali, business corner, közösségi autó, játszószoba, fűszerkert, BBQ helyiség, takarító szolgáltatás és egy „fészer”, amely kisebb-nagyobb műszaki és barkácsmunkák elvégzéséhez kínál kölcsönözhető barkácseszközöket, valamint egy közösségi csomagpont az online vásárlás hatékonysága érdekében.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)living(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza