Magazin

Kerti és kültéri bútor trendek 2021-ben

2021.07.22.

A jó idővel együtt elérkezik a szabadban töltött percek időszaka, amikor a reggeli kávénk elfogyasztását és a munka utáni pihenést napfényes környezetben, a friss levegőn szeretnénk eltölteni. A nyugodt percek és a családi szórakozás helyét ilyenkor általában átveszi a lakás erkélye, a terasz vagy a kert egy eldugott része, amelyeknek elengedhetetlen elemei a kényelmes bútorok és a kiegészítők. A LIVING csapata ezért összegyűjtötte a 2021-es kerti és kültéri bútor trendeket, amelyekkel kedvenc szabadtéri helyeink még varázslatosabb élményeket kínálhatnak!

Beltéri darabok kültérre

Az idei év egyik legnagyobb trendjeként elmosódik az éles határ a beltéri és a kültéri bútorok között. A megszokott anyagokból készült darabok mellett kárpitos felületekkel kombinált modelleken, illetve a beltéri bútorokra emlékeztető garnitúrákon pihenve élvezhetjük a nyár első napsugarait kertünkben, amelyek a belső terek kényelmét idézik fel bennünk. A trend legnagyobb hatása a kiegészítőkön keresztül érződik: az otthon melegét könnyen kívülre helyezhetjük pár apró részlettel, amelyek az álmos reggeleket és az éjszakába nyúló családi szórakozásokat különösen komfortossá varázsolják.

A belső és külső határ elegyítésének egyik módja a bútorokra színes, mintás vagy stílusunkhoz illően egyszerű, letisztult párnák helyezése. A tér átalakításának és hangulatossá tételének idén a legkülönlegesebb megoldása azonban a szőnyegek kívülre helyezése. Az elsőre szokatlan megoldással könnyen kellemes környezetet varázsolhatunk és az erkély vagy a terasz térelválasztásában is segítségünkre lehet. A nyári záporok és az ősz közeledtével azonban érdemes vigyázni és vízálló, könnyen tisztítható anyagokat választani, valamint egy tárolót elhelyezni, ahova szükség esetén elpakolhatjuk a megújult kültéri dekorációt.

Függőszékek

A függőszékek népszerűsége töretlen és egyre többen szeretnék élvezni nyugodt perceiket ezekben a különleges darabokban. Egyedi megjelenésüknek, és ízlés szerint választható színének és mintájának köszönhetően egyszerűen feldobják a szokványos kültéri bútorainkat és kellemes, pihentető perceket okozhatnak a szabad térben való kikapcsolódáshoz. A fémkeretre akasztott székek helytakarékos és praktikus megoldást biztosítanak, miközben kialakításuknak hála a legmelegebb nyári napokon is kellemes árnyékban bújhatunk el a napsugarai elől. Ha idén egy teljes átalakítás helyett egy új, figyelemfelkeltő darabbal szeretnénk megajándékozni magunkat, vagy ha egy kényelmes, de kevés helyet foglaló bútorra szavazunk, akkor mindenképp ez a trend a legjobb választás számunkra.

Élénk színek

A természetes és visszafogott árnyalatok mindig közkedveltek a kerti és kültéri bútoroknál. Idén azonban a 2021-es év egyik legnagyobb trendjeként az élénk színek egyre inkább „kikúsznak” a teraszra is. Az erőteljesebb, vidám árnyalatok és minták használatával kültéri tereink felélénkülhetnek, valamint használatukkal bizonyos területek egy pontja egyszerűen kiemelhető. Ha nem szeretnénk lecserélni bútorainkat vagy finomítanánk az élénk színvilágon, kezdésként a kiegészítők lecserélése a korábbi természetes anyagokkal kiegészítve remek összhatást kelthet. A rengeteg különböző színű virág szintén megoldás erkélyünk vagy teraszunk színesítésére, amelyek mindemellett csodás illattal árasztanak el bennünket.

Növényekkel beborítva

A kisebb erkéllyel rendelkezőknek is van lehetősége zöld környezetben élvezni a kültéri bútorok kényelmét. A fűszerkertek és a növények térhódítása már évek óta egyre népszerűbb, így a trend erősödésével növényekkel borított erkélyek sorait láthatjuk a városokban sétálva. A zöldellő terek vizuálisan nagyobbnak hatnak és kellemes, természetközeli hangulatot biztosítanak. Szűkösebb hellyel rendelkezőknek a növények falra való felfuttatása, korlátra akasztható virágládák vagy függőleges növénytartók segíthetnek a tér kihasználásában. Nagyobb erkélyeknél és teraszoknál a lehetőségek száma szinte végtelen: méretes fűszerkertek és zöld növények tömegével színesíthetik a kültéri bútorokat.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza