Magazin

Itt a tavasz, hello, természet! – Ezek a legjobb sétahelyek a 13. kerület közelében

2022.05.12.

Hosszú, bár nem túl hideg telünk után végre kizöldült a természet. Ideje elővenni a kerékpárokat, görkorcsolyákat is, vagy akár már egy kellemes hétvégi pikniket is szervezhetünk.

Mutatjuk, hova érdemes menni, ha kiszakadnál a város forgatagából, de mégsem hagynád el a kerületet.

Margitsziget

Mind a Margit hídról, mind az Árpád hídról eljuthatunk a Margitszigetre, amit különösebben talán nem is kell bemutatni, hiszen az egyik legnépszerűbb pihenőparkja a fővárosnak. Hatalmas szépen ápolt, virágokkal és fákkal teli rétek, állatkert, japánkert, féltucat vendéglátóhely, uszoda, sportpályák, és a város első számú futóköre is itt található. Szerencsére nagyon gyorsan megközelíthető a kerületből szinte bármilyen közlekedési eszközzel vagy gyalog. A Klapka utcában lévő Kassák projekt otthonaitól elindulva mindössze 30 perces sétával elérhető a sziget Árpád hídnál található bejárata, kerékpárral pedig csupán 10-15 perc. Bár a Kassák Residence otthonai már elkeltek, a befejezéséhez közeledő Kassák Passage Lakóparkban, illetve a Kassák projekt befejező ütemében, a Kassák Terraceban még elérhetőek szabad lakások.

Ingatlanvásárlás előtt állóknak fontos információ lehet, hogy itt a lakások hamarosan költözhetőek lesznek, és még pár elérhetőre le is lehet csapni.

Népsziget

Az Újpesti vasúti hídon és a Meder utcai átkelőnél is megközelítheted a Népszigetet, ami mára inkább félsziget, régebben viszont teljesen körbe folyta a Duna. A Margitszigetnél sokkalta vadregényesebb, és bár itt is található egy mini állatkert, kecskefarm, a fő vonzereje, hogy közvetlen folyóparti sétákat tehetünk és a természet is bujább formáját mutatja. Hamarosan nyitnak a vendéglátóhelyek is, ahol egy limonádé mellett megpihenhetünk, a folyót csodálva.

Városliget

A kerület közvetlen szomszédságában található Budapest kedvenc közparkja, a Városliget. Ez az 1 km2-es terület az utóbbi években nagyon sokat változott.

Akár a Klapka utcából, akár például a Béke térről indulunk, kerékpárral mindössze 10 perc odaérni, de választhatjuk a tömegközlekedést is. Ha pedig olyan szerencsés valaki, hogy a Szabolcs utcai Park West lakóparkban él, akkor néhány perc sétára van tőle a Városliget.

Ez a városrész régen sem csak a zöld miatt vonzotta az embereket, rengeteg kulturális intézmény és szórakozási lehetőség gócpontja, mint a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok, a Közlekedési Múzeum, újabban a Magyar Zene háza, vagy a még építés alatt álló új Nemzeti Galéria.

Itt található a Nagycirkusz, az Állatkert és a Széchenyi Gyógyfürdő is. Kialakítottak több új funkciót, így piknik- és botanikus kertet, kutyás élményparkokat. Sétálhatunk a Városligeti-tó partján, vagy belevethetjük magunkat a zöldbe, de akár felkereshetjük a fürdőt is. Május 1-jétől pedig már hőlégballonozni is lehet. Ha egy igazán tartalmas, programokban gazdag napot szeretnénk, akkor irány a Városliget!

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza