Magazin

Édes álmok!

2021.05.17.

Az álmatlanság, az alvásproblémák sokunk életét keserítik meg, valamint kihatással lehetnek életünk minden egyes mozzanatára. A megfelelő minőségű és mennyiségű pihenés a mindennapok egyik legfontosabb mozgatórugója, amely nélkül könnyen stresszesek, fáradtak és idegesek lehetünk. A nehéz éjszakák elkerüléséhez érdemes bevetni azonban néhány egyszerű trükköt, amelyek segítségével reggelente kellemesen és kipihenten ébredhetünk. A LIVING csapata összegyűjtötte a legjobb ötleteket, amelyekkel minden nap az igazak álmát alhatjuk!

A hálószoba

A pihentető alváshoz vezető út a hálószobánkban kezdődik. A megfelelő körülmények biztosításával az elalvás könnyen kellemes élménnyel, az ébredés a kipihentség érzésével párosulhat. A minőségi alvás érdekében fontos az ideális hőmérséklet és környezet megteremtése hálószobánkban, ugyanis ezek nélkülözhetetlen feltételei egy zavartalan éjszakának. A helyiségben uralkodó csendes, nyugodt hangulat és az alacsonyabb szobahőmérséklet hatására gyorsabban álomba szenderülünk. A kellemesen hűvös szoba eléréséhez esténként érdemes alapos szellőztetést tartani, így biztosan friss levegőben tudjuk álomra hajtani a fejünket. Ha pedig a szárazság ellen szeretnénk védekezni, szükség esetén a különféle párásító berendezések segítségünkre lehetnek.

A sötétség ereje

A sötét hálószoba a nyugodt alvás elkerülhetetlen eleme, amelyre különösen érdemes odafigyelni. Ennek legfőbb oka, hogy szervezetünk reagál a fény mennyiségére, ezáltal a sötétség alvásra, míg a világosság ébrenlétre késztet. A külvilág hangjait és fényeit így érdemes minél jobban elkerülni, ezért alvás előtt mindig húzzuk be a függönyöket, engedjük le a redőnyöket és ne hagyjunk villódzó fényeket bekapcsolva a szobánkban – ez egyszerűen megoldható a LIVING Smart+ szolgáltatásának köszönhetően, amelyben a világítás és redőnyök könnyű szabályozása villámgyorsan megoldható. Bár sokunk számára nehézséget jelenthet, de az esti tévénézésről és a különféle okoseszközök használatáról jobb lemondani a pihentető körülmények megteremtése érdekében. A lefekvés idejétől kezdve egészen a reggeli ébresztőig a telefonunkat szintén érdemes az ágyunktól messzebb elhelyezni, ugyanis az eszközök kék fénye bizonyítottan ront alvásunk minőségén.

Az ágy központi szerepe

A hálószobánk uralkodó eleme az ágyunk. Az ideális darab megtalálása azonban nem csak lakásunk megszépítéséhez járul hozzá, de nyugodt álmaink színhelye is egyben. Kezdésként kedvenc hálószobai bútorunk mellé egy nem túl puha és nem túl kemény minőségi matracot szükséges választani, amely biztosítja testünk kényelmét. Ezt érdemes megkoronázni a kedvenc alvó pózunkhoz illeszkedően egy lapos vagy akár magasabb párnával, illetve egy súlyozott takaróval, amely egy meleg ölelésként segít az ellazulásban és a szorongás leküzdésében. A hálószoba legfőbb elemének felszereltsége azonban nem áll meg ennél a pontnál: az ágynemű és annak anyaga legalább ilyen fontos választás. A természetes, könnyű anyagok, mint például a len vagy a pamut jó nedvszívó képességgel bírnak és kellemes érzetet biztosítanak az alváshoz.

A mindennapi életvitel

A nyugodt és csendes helyiség, valamint a tökéletes ágy megtalálása mellett az ideális alváshoz érdemes lehet a hálószobánkon kívülre lépni és átvizsgálni mindennapi életvitelünket. A rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étrend és az egészséges táplálkozás hozzájárulnak szervezetünk harmonikus működéséhez. A nehéz ételek és az alkohol esti fogyasztásának mellőzése, valamint a késői kávék elkerülése szintén egy lépéssel közelebb vihetnek minket az éjszakai pihentető alváshoz. A stressz és a másnapi feladatainkon való töprengés is lehet az esti nyugtalanság gyakori okozója, így az alváshoz készülődve próbáljuk meg a gondolatainkat elterelni a holnap kihívásairól, például relaxációs zene vagy irányított meditáció hallgatásával.

Az esti rutin felállítása

A lefekvéskor ismételt mozdulatok, szokásos cselekvések segíthetnek ráhangolódni az éjszakai pihenésre. Az esti rutin bevezetésével testünk megnyugszik és felkészül az alvásra. A lefekvés előtti rendszerbe bármilyen egyszerű tevékenységet beilleszthetünk, amely nyugtató és kellemes érzést gyakorol ránk. A minden este azonos időben tartott esti zenehallgatás vagy olvasás, egy forró fürdő vagy egy rövid rendrakás a hálószobánkban is jelezheti testünk számára, hogy itt a pihenés és az alvás ideje.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza