Magazin

Családos dilemma: vajon van-e jó iskola az új lakásunk közelében?

2020.06.26

Végre megszületett az elhatározás: új lakást veszünk. A megfelelő finanszírozási forma megtalálása után pedig jöhet a következő fontos kérdés: merre? A kisgyermekesek vagy családot tervezők számára ilyenkor kúszik fel prioritási listájuk elejére az óvoda és iskola kérdése. Azaz milyen minőségű oktatási intézmények elérhetők a kiszemelt lakás környékén és mennyire messze kell ehhez vinni reggelente csemeténket? Szerencsére fővárosunk számos kitűnő lehetőséggel kecsegtet az újlakás vásárlás előtt állók számára, hiszen az intézményi ellátottság számos kerületben átlagon felüli, így például a dinamikusan fejlődő, XIII. kerületben, ahol a LIVING lakóprojektjei is helyet kapnak. Ingatlanfejlesztőként a lokáció megválasztása kiemelt fontosságú volt számunkra, hiszen szerettük volna, hogy a jövendőbeli lakóknak ne kelljen kompromisszumot kötniük egy iskolaválasztás vagy a tömegközlekedési opciók elérhetősége miatt. A minőségi kivitelezésen, valamint a smarthomemegoldásokon és az egyedülálló közösségi szolgáltatásokon felül lakóparkjaink elhelyezkedésének megválasztásával teremtünk komfortos mindennapokat a LIVING lakók számára.

A lakásvásárlás életünk egyik legnagyobb döntése, éppen ezért alapos utánajárás és tervezés előzi meg a folyamatot. Nem véletlenül van ez így, hiszen egy jól megválasztott lakás akár évtizedekig is kiszolgálhatja a család igényeit és nap mint nap örömünket lelhetjük benne, azonban a nem kellő odafigyeléssel megválasztott otthon nyűge sokáig elkísérhet minket.

A pénzügyi tervezés azonban csupán a folyamat első lépése. Az önerő, a fedezet, valamint a hitelkonstrukció kérdésein túl számos tényezőt kell figyelembe venni a lakásvásárlás előtt állóknak. A családot tervezők és a családosok számára pedig a lakás méretén, kialakításán és elhelyezkedésén túl kiemelten fontos a kiszemelt lakás közelében elérhető oktatási intézmények mennyisége és minősége.

Minden szülő számára természetes, hogy szeretné cseperedő gyermeke számára az elérhető legjobb oktatást biztosítani. Ennek érdekében már az óvoda megválasztásánál is kiemelt figyelemmel járnak el, hiszen itt alapozzák meg a gyermekek szociális készségeit, tudásszomját, gondolkodásmódját, tehát nem elhanyagolható egy jó óvodai intézmény jelentősége. Az óvodából kikerülve pedig az első igazán kritikus pont gyermekünk életében az általános iskola. Itt találkoznak először a világgal, tanulják meg a felelősség és a társas viselkedés fogalmát, itt alapozzák meg tudásukat, amellyel felvértezve bátran tudják venni az oktatási rendszer akadályait, hogy sikeres felnőtt válhasson belőlük.

A tapasztalatok alapján a középiskola vagy egyetem lokációja már kisebb befolyással bír a lakhelyválasztásra, hiszen a gyermek életkora miatt önállósága és mobilitása már vetekszik egy felnőttével. Azonban a bölcsőde, óvoda, valamint az általános iskola közelsége alapvetően könnyítheti meg saját, valamint gyermekünk mindennapi életét.

Vessünk egy pillantást fővárosunk egyik legdinamikusabban fejlődő kerületére, a XIII. kerületre, ahol egymást érik a minőségi lakóingatlan fejlesztések és évek óta Budapest legnépszerűbb kerületei között tartják számon. Nem véletlen, hogy ennyi fejlesztő teszi le a kerület mellett a voksát, hiszen rengeteg potenciál rejlik a főváros ezen részében. A Duna-part és a Margit-sziget közelsége, a fejlett infrastruktúra, a gyors és szerteágazó tömegközlekedési opciók, valamint a belváros közelsége mind vonzó célponttá teszik a XIII. kerületet. Emellett a széles körű szolgáltatások és a magas szintű intézményi ellátottság szintén növeli az itt található ingatlanok értékét.

Egy 2016-ban készült KSH felmérés eredményei azt mutatták, hogy a lakásvásárlás esetében a 3. legfontosabb döntő tényező az iskola közelsége. A XIII. kerület pedig erre a problémára is megoldást kínál, hiszen az itt elérhető, több, mint 12 általános iskola bőven biztosít választási lehetőséget a szülők és a gyermekek számára. Ha pedig megvan a kiszemelt iskola jöhet álmaink lakásának kiválasztása.

A kerületben kiemelkedő számú, összesen 19 óvoda várja a csöppségeket, így biztosak lehetünk benne, hogy választott otthonunkhoz közel is könnyedén találunk egy, gyermekünk számára megfelelő intézményt. Metropolitan Garden fejlesztésünk mellett található a Napraforgó, valamint a Pitypang óvoda, ahol a BGC Angol Óvodai Programban részt vevő gyermekekkel minden nap reggel 8 és délután 1 óra között angol anyanyelvű lektor foglalkozik. A Kassák Residence, a Kassák Passage, valamint a Park West projektjeinket választók számára is számos kítűnő intézmény érhető el, mint például a Meséskert óvoda, amely mindhárom lakóparktól mindössze 10 perc sétával megközleíthető. Emellett olyan intézmények közül válogathatunk a kerületben, mint a Pöttyös, a Napsugár, a Hétszín vagy a Csicsergő óvoda, hogy csak néhányat említsünk. Aki pedig magánintézményt választana, annak az Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Óvoda kínálhat megfelelő alternatívát, ahol már egészen fiatal korban nagy hangsúlyt helyeznek az angol nyelv elsajátítására.

Általános iskolák tekintetében is hasonlóan bő kínálatról számolhatunk be, ugyanis nem kevesebb mint 17 alapfokú oktatási intézmény található a XIII. kerületben. Legyen szó angol, német kétnyelvű, vagy akár szlovák tanítási nyelvű iskoláról, itt biztosan megtaláljuk a számításainkat. Annak a szülőnek sem kell aggódnia, aki csemetéje zenei vagy sportolói ambícióit szeretné támogatni, hiszen Ének- zenei és Testnevelési Általános iskola várja a Váci úttól nem messze a jövendőbeli tanulókat.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza