Magazin

Akár süt a nap, akár esik az eső, van hova menni - Őszi programok a LIVING otthonok közelében

2022.08.31.

Itt az ősz és ezzel együtt a szabadtéri programok számára kellemesebb időjárás, úgyhogy összeválogattunk néhányat, amelyekkel még kihasználhatjuk a kora őszi napokat.

Mivel a nyárutó hektikusnak ígérkezik, ne felejtsünk el esőkabátot vagy ernyőt vinni magunkkal. Ezt leszámítva nyugodtan pattanjunk kerékpárra vagy sétáljunk egy nagyot, hiszen az ősz erről szól: élvezni a parkokat, sportot, fesztiválokat. A LIVING otthonokból gyorsan, kényelmesen eljuthatunk akár bringaúton, akár tömegközlekedéssel a kerületen belül bárhova, de mutatunk más úti célokat is.

1. Pozsonyi út

Szeptember 3-án kihagyhatatlan Újlipótváros civil eseménye, a Pozsonyi Piknik, ami kulturális és zenei programjával minden év őszén várja a kilátogatókat.

Számos színpadi- és gyermekprogram, póduim beszélgetések, dedikálások, könyvbemutatók, képzőművészek és kézműves alkotók, a kultúrsor és a színházak utcája várja majd az érdeklődőket a programon.

A Rakpart Nagyszínpadon és a Fidelio Szinpódiumon többek között láthatjátok majd az Átrium Színház, a 6SZÍN Teátrum, a RaM színház by Freelusion, a Karinthy Színház, a Vígszínház, a Pesti Magyar Színház és a József Attila Színház, a Rádió Bézs, az Orlai Produkció, a Csokonai Társulat, a Hatan Társulat, a Csányi 5, a Golem Színház, a Játékszín, illetve újdonsült díszpolgáraink Nyáry Krisztián és Lukács Sándor produkcióit. Természetesen zenés programokkal is készülünk az Önként és Dalolva Társulat, a Grecsó-Hrutka duó, a Budapesti Operett Színház, a Budapest Jazz Club, Janikovszky Éva, az Erdős Virág Emlékzenekar, a, Darvas Feri, a Pozsonyi for you acapella, a Danubia Zenekar, a FareMido Operatársulat, a TAIKO Hungary Japándob Egyesület, a Fischer Annie Zeneiskola, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Yasmina hastánc és a Szent Efrém Férfikar jóvoltából.

A Tücsök és PannKa Gyermekszínpadon a Radnóti Miklós utcában találkozhattok a Klárisok Zenekarral, megnézhetitek a Pozsonyi Pagony-, a Holdvilág Kamaraszínház- és a Budapesti Operettszínház interaktív zenés gyermekműsorát, valamint a Csokonai Társulat Marcia Bábszínház, és Csukás István – Dolmány Attila - Szitha Miklós előadásait. Mindezeken kívül további izgalmas gyermek programokkal várjuk a legkisebbeket a PannKa Part Közösségi térben, és a Tücsöksátorban egyaránt.

Az Újpesti rakpart Duna felőli részén ismét megtelnek a sátrak gyönyörű portékákkal, kézműves termékekkel, ízletes ételekkel, és italokkal. A kultúrsoron pedig felsorakoznak a könyvkiadók, ahol dedikálásokon is részt vehetünk. A Színházak utcáján szemügyre vehetjük a 2022/2023-as színházi éved új és régi előadásit, és olykor még kedvezményes jegyeket is vásárolhatunk rájuk.

Weiler Péter idén is Piknik Galériájával vesz részt a Pozsonyi Pikniken. A mozgó galéria kortárs műveket és egy-egy alkotót mutat be, körülötte pedig előfordulhat, hogy egy-egy festőt alkotás közben is megfigyelhetünk.

2. Margitsziget

A Margit és az Árpád hídon át is gyorsan a szigetre érhetünk, akár tömegközlekedéssel, akár gyalog vagy biciklivel indulunk el. Rengeteg jó programot kínál a főváros zöld szigete, például szeptember 4-ig még a Palatinus is nyitva tart. Emellett ücsöröghetünk a Japánkertben, jógázhatunk a fűben, megnézhetjük a mini állatkertet, betérhetünk egy presszóba, vagy piknikezhetünk a Nagyréten. Utóbbi esetben érdemes magunkkal vinni frizbit vagy tollast is, vagy akár kifeszíthetünk egy függőágyat két fa közé a piknik utáni pihenéshez. A víztoronynál egyébként minden vasárnap 10-től szervezett jógaórákat is tartanak. A szabadtéri színpadon pedig szeptemberben még három előadással készülnek.

3. Városliget

A Park West lakóparkból néhány perc séta csak a Városliget, a többi LIVING ingatlanból pedig egy kellemes kerékpárútra található. A legjobb útvonal a kerület más pontjaitól a Rákos-patak melletti bringasávon érkezni, ami kicsit talán hosszabb, de egy kellemes kirándulásnak is beillik. Egyébként a zöldövezet a Kassák Passage-ból és a Kassák Terrace-ból is körülbelül 10 perc tekerés a Dózsa György úton át. A megújult Városliget rengeteg plusz programot tartogat az egyébként is bő kínálat mellett. Kipróbálhatjuk Bíró Lajos rántott húsos ligeti egységét, sétálhatunk a tó partján vagy felfedezhetjük az Állatkertet, ami mellett egy egészen komoly, őrzött kerékpártárolót találunk. Új élmény a hőlégballonozás és a Magyar Zene Háza is – utóbbiban egész évben zenei programok sokasága várja a látogatókat, de szeptember 13-ig szabadtéri koncerteket is adnak.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza