Magazin

A környezettudatosság kicsiben kezdődik

2021.03.22.

A 21. század egyik legfontosabb kérdése a környezetvédelem, és az ehhez fűződő mindennapi cselekvések. A környezettudatosság olyan életmódot feltételez, amely tekintettel van a környezetre, óvja és védi a Föld természeti kincseit. Az ehhez fűződő életvitel a hosszú távú gondolkodásról szól, tehát arról, hogy mit tehetünk ma azért, hogy a következő generációnak is egészséges élete lehessen a bolygónkon. A LIVING lakóingatlan-fejlesztő SMART Home szolgáltatáspalettájának legmodernebb megoldásai lehetővé teszik, hogy otthonunk a jelenkor egyik legfontosabb témakörének, a környezetvédelemnek is eleget tegyen és óvja a környezetet.

A smart home szolgáltatások egyik legnagyobb előnye az optimalizált energiafogyasztás, amelynek köszönhetően rendkívül gazdaságos lesz az üzemeltetés és a fenntartás is. A rendszer a korábbi szokásoknak megfelelően tanítható, illetve érzékeli a jelenlétet, és ennek megfelelően alakítja ki az energiafogyasztást. Fűtés/hűtés szabályzó megoldásainak köszönhetően pedig egyenletes hőmérsékleti szint alakítható ki, amely nagyban hozzájárul a költségek csökkentéséhez.

Smart Home megoldások

Az okosotthonok egyik legfontosabb ismérve, hogy az automata, tanítható rendszernek köszönhetően könnyen szabályozhatóak a különböző elektromos rendszerek. Habár egy ilyen smart rendszer kiépítése első gondolatra költségesnek tűnhet, azonban az intelligens vezérlésnek köszönhetően hosszútávon mind környezet-, mind pénztárcabarát megoldást is jelent.

Az okosotthonok egyik alapvető funkciója a központi fűtésszabályozás: a radiátoron található termosztátok folyamatosan mérik az egyes helyiségek hőmérsékletét, majd megtanulják a szobák adottságait, így a legnagyobb energiahatékonysággal tartják a szobákat a meghatározott hőmérsékleten. Az okoseszközről vezérelhető, automatizált redőnyök olyan jól szigetelnek, hogy télen a fűtést, a nyári hónapok során pedig a hűtést tudják megtámogatni.

A központi szabályozónak köszönhetően könnyedén monitorozható a lakás energiafogyasztása, illetve a különböző épületvillamossági és kényelmi rendszerek is könnyen irányíthatóak. A világítás- és fényerő-szabályozás funkcióknak köszönhetően bárhonnan könnyedén be- és ki-, fel- és lekapcsolhatók az eszközök, ezzel is redukálva az energiafogyasztást. A modern lakások egyre népszerűbb kelléke az úgynevezett okos dugalj, amely szintén hozzájárul a környezetbarát működéshez. Ezek a modern konnektorok bárhonnan könnyedén be- illetve kikapcsolhatók, csökkentve ezzel a feleslegesen fogyasztott energia mértékét.

A LIVING lakások tulajdonosai kivétel nélkül élvezhetik a SMART LIVING szolgáltatás előnyeit: a SMART Home ingyenes alapcsomagban található központi egység, okosdugalj, ingyenes WiFi szolgáltatás, valamint fűtésszabályozás külön díj ellenében igény szerint bővíthető SMART+ csomaggal, hogy a mindennapok még komfortosabban telhessenek.

Az okosotthon szolgáltatások mellett azonban számos környezettudatos praktika létezik még, amellyel fenntarthatóbbá válhat a lakás. A környezetbarát életmód útjára lépve a legfontosabb alapelv, hogy minden apró lépés számít, hiszen a kis cselekedetek mind összeadódnak.

A műanyag és egyéb hulladék csökkentése a háztartásban

A legnagyobb hulladékforrást a műanyag csomagolóanyag jelenti, amelynek a lebomlási ideje több száz év. Ennek csökkentésére egy jó alternatíva lehet egy zero waste, azaz csomagolásmentes boltban történő bevásárlás vagy a PET palackok használata helyett egy üveg- vagy fémkulacs beszerzése. A fém szívószálak, fa fültisztító pálcikák és textil arctisztító korongok alkalmazásával egyaránt csökkenthető a háztartásban keletkező hulladék mennyiség. A feleslegessé vált műanyag, papír vagy fém dobozok azonban kreatív módon is újrahasznosíthatók, ha új funkciót kapnak.

Környezettudatos lakberendezés

A fenntartható lakberendezés kivitelezhető FSC minősítésű fából, melynek jelentése, hogy a bútorhoz felhasznált fa felelős erdőgazdálkodásból származik. Nagy népszerűségnek örvend a környezettudatos emberek körében a bambusz használata is, mert rendkívül gyors növekedési idejének köszönhetően jó alapanyagnak számít a bútorgyártó iparágban. Példaértékű lépés lehet még a környezetkímélés útján, ha vintage, antik vagy használt bútorok kiválasztásával rendezzük be otthonunkat.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)living(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza