Magazin

3+1 dolog, amiért imádunk a XIII. kerületben élni!

2021.05.27.

A XIII. kerület Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze, amely annak ellenére, hogy hightech üzleti központtá alakul, nem vesztette el ember- és természetközpontúságát sem. Ennek tanúbizonysága, hogy egyre több család választja lakhelyéül ezt a területet. Mi minden nap találunk valamit, amibe beleszeretünk. Válasszunk egy szép vasárnapi napot, és kalandozzunk együtt a kerületben!

1. Mivel menjünk?

Szerencsére ebben a városrészben mindenki találhat a vérmérsékletének megfelelő közlekedési eszközt. Kezdjük a legkényelmesebbel, mondjuk egy átfogó autóúttal, amelyhez a LIVING Share Now autómegosztó szolgáltatását is használhatjuk. Ha csak egy felülről jövő pillantás a cél, akkor a nagyforgalmú utak egyikén kocsikázzunk végig, mintha a kerület testének legvastagabb véráramán csordogálnánk. Ha inkább kedves, eldugottabb utcácskákba néznénk be, akkor pattanjunk fel az 1-es vagy a 14-es villamosra, és használjuk, mint hop on-hop off szolgáltatást. Trolibuszra a Dózsa György úton és Újlipótvárosban szállhatunk. Újlipócia egyébként azon kivételes helyek egyike, ahol még virágzik a kiskereskedelem: apró boltok, kedves kávézók, utcára nyíló ékszerdobozok váltják egymást.

De van itt valami igazán menő is: a BKV hajójáratai! Naplementés városnézés pazar dunai kilátással pipa. Ha pedig inkább a saját szimatunk után menve, a kerékpárunkon ülve fedeznénk fel a tizenhármat minden apró urbánus titkával, akkor egy jól kiépített kerékpáros úthálózatra számíthatunk.

2. Mit csináljunk?

A kerület nagy előnye, hogy ugyan mindent kínál, ami a nagyvárosi életmódhoz elengedhetetlen, de a természet közelsége miatt egyáltalán nem érezzük magunkat lelketlen metropoliszban, sőt.

Ha nem akarunk nyitvatartásokat böngészni, akkor a Dunához menjünk, rá mindig lehet számítani. Egy hajón elköltött vacsora vagy folyóparti séta jó tipp romantikus estékhez is.

Legyen szó futásról, biciklizésről, úszásról vagy piknikről, a Margit-sziget mindig nyitva áll. Ha pedig egy picit kevesebb nyüzsgésre vágyunk, irány a Szent István park! A kerület kabalája, a Rákos-patak sem rossz célpont, amely rekreációs célokat is szolgál: játszóterek, hidacskák, futópályák váltják itt egymást, ami jó kis lüktetést ad a környéknek. Ha az indusztriális vonal a miénk, akkor a Népsziget déli része bőven rejteget monumentális csodákat.

3. Kivel menjünk?

Ha tanácsolhatjuk, ne egyedül fedezzük fel a kerületet, bátran vigyünk magunkkal családtagokat, gyerekeket is, hiszen a kerület teljes mértékben családbarát: az önkormányzat 7 bölcsődét és 16 tagóvodát tart fenn, emellett 9 általános iskola, 1 zeneiskola és 3 gimnázium is működik itt.

A lehetőségek tárháza elég széles, ha oktatásról van szó, de ha ovi vagy suli után szeretnénk kikapcsolódni, akkor sem kell átlépni a kerület határait. Itt, az Árpád híd északi oldalán találjuk a Dagályt, ahol mindenkinek jut hely a medencékben és a kacskaringós csúszdákon. Rosszabb időben az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házba húzódjunk be, hiszen szinte mindig van valami izgalmas programjuk. Ha pedig ennél is kötetlenebb szórakozásra vágyunk, színesebbnél színesebb játszótereken ismerkedhetünk, szomszédolhatunk a környék apraja-nagyjával.

+1 Éhesen is élhető

Tényleg csak hab a tortán, hogy a tizenháromban jobbnál jobb éttermek, kávézók sorakoznak. És mivel a belváros része, gyors a kiszállítás akkor is, ha a vacsorát egy esős délutánon inkább házhoz rendelnénk!

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)living(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza