Magazin

2021-es lakberendezési trendek – Tippek a LIVING csapatától, hogy lakásunk is megújulva kezdje az évet

2021.01.19.

Színek, formák, anyagok – otthonunk legmeghatározóbb elemei, amelyek évről évre változnak az adott trendeknek megfelelően. 2021 stíluselemei is sok újdonságot rejtenek, amelyekkel új színt vihetünk mindennapjainkba, és ahogy egy új év kezdetén a gardróbunk felfrissítése, úgy a lakásunk megújítása is új nézőpontot hozhat életünkbe. Az idei év meghatározó irányvonala a meleg összhatás lesz, így középpontba kerülnek a mélyebb, sötétebb tónusok. Bátran kísérletezzünk tehát az erősebb színekkel otthonunk bármely pontján, legyen szó falról, csempéről vagy textilről. A LIVING csapata összegyűjtötte a legegyszerűbb idei trendeket, amelyekkel lakásunk is megújulva kezdheti az újévet – mutatjuk hogyan!

Minimalizmus, kicsit másképpen

Idén az úgynevezett meleg árnyalatú minimalizmus lesz a főszerepben, melynek célja, hogy nyugtató hatással legyen az otthon lakóira, és ami főként a lakást meghatározó színekben hoz változást. A mohazöld, terrakotta, okkersárga, barna és bordó árnyalatok mind kedvezően hatnak az idegekre és bensőségesebbé teszik a lakás hangulatát. Az erős minták helyett használjunk inkább geometrikus rajzolatokat, levél motívumokat és natúr, természet közeli elemeket. Bátran válasszunk terrakotta hatású tányérokat, bögréket vagy hálószobánkba barna és bordó árnyalatú kiegészítőket.

Az év színe

Köztudott, hogy a színek hatással vannak a lelki világunkra és a tudatalattinkra egyaránt, ezért a Pantone bizottság a 2021-es év színeinek egy világosszürke és egy élénksárga árnyalatot választott. A szürke nyugalmat sugároz, míg a sárga élénk, vidám hangulatot teremt. A testület szerint ez a színpárosítás az erő és a reménység üzenetét közvetíti, amelyre továbbra is nagy szüksége van a világnak. Ezeket a színeket a legkönnyebben például díszpárna, függöny, virág kaspó vagy szőnyeg formájában tudjuk becsempészni otthonunkba.

Kit Kat és Terazzo csempék

A hidegburkolat két idei slágereleme közül az úgynevezett Kit Kat csempe a mozaikok családját erősíti, amely nevét a közkedvelt édesség után kapta. A hexagon, mélysejtes és halszálka alakzatok mellet megjelenik a pálcikás mozaik is. Letisztult és szofisztikált stílusának köszönhetően csodás megjelenést kölcsönözhetünk konyhánknak és fürdőszobánknak egyaránt.

2020 egyik legnagyobb sztárja kétségkívül a márvány és a különböző márvány minta volt. Ez az örök klasszikus az idei trendben is visszaköszön egy meglehetősen izgalmas és színes formában: a terazzo csempében. A benne található különböző formájú, méretű és textúrájú darabkák teszik ezt az elemet igazán különlegessé, amely egyedi hatást nyújthat otthonunknak.

Kerek formák

Ebben az évben a kerek formák és alakzatok kapnak nagyobb hangsúlyt, ugyanis a kör alakú bútorok harmonikusabb hangulatot teremtenek, mint az éles, határozott vonalak. Nem muszáj azonban emiatt lecserélni teljes bútorzatunkat, bátran feldobhatjuk gömbölyded formájú kiegészítőkkel is.

Változatos fali dekor

A legkevesebb variálást igénylő lakberendezési praktika a fali dekoráció használatában rejlik. A világos, természetet és minimalizmus idéző kiegészítők, mint például egy natúr fából készült képkeret, vagy élő növényből készült faliképek rendkívül látványos hatást tudnak eredményezni. Ehhez használhatunk különféle pozsgásokat vagy izlandi zuzmót. Ezt a különleges faliképet szerencsére könnyedén elkészíthetjük mi magunk is egy képkeret, rács, föld, ragasztópisztoly és a fent említett növények beszerzésével.

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza