Elemzések

Külföldről is érdemes Magyarországon lakásba fektetni

2023.12.11.

A befektetési céllal lakást vásárlók számára Budapest még mindig egy kedvező célpontnak minősül: a magyar főváros a vételi árak és bérleti díjak alapján számolt bruttó hozamok nagyságát nézve az élmezőnyhöz tartozik a nagyvárosok körében. Bár az elmúlt években meredeken nőtt a lakások értéke Magyarországon, a nemzetközi környezethez képest Budapesten továbbra is kedvező áron lehet lakást vásárolni. A potenciális, akár külföldi befektetők tájékoztatásának érdekében pedig Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, a LIVING és az ELTINGA kutatóközpont egy újabb közös tanulmányt készített, amelyben a magyarországi, és kiemelten a budapesti lakáspiacban rejlő lehetőségekre hívták fel a figyelmet.

Elolvasom Letöltés

Jó hírek a lakásbefektetésen gondolkodóknak

2023.11.24.

Sokan vásároltak az elmúlt években befektetési céllal lakást, hogy aztán azt kiadva termeljen hozamot számukra. Az ilyen jellegű befektetések sikerét a jövőben is több trend segítheti, mint a bérlemények iránti kereslet növekedése, és a bérleti díjak emelkedése. Ráadásul ma már olyan szolgáltatások is léteznek, melyekkel ez a befektetési forma nagyon leegyszerűsödött, akár olyan is lehet, mint egy befektetési jegy vásárlás.

Elolvasom Letöltés

Most nagyon kell figyelni, miben tartjuk a pénzünket

2023.07.24.

A hazai gazdaságot jelenleg nagyon magas inflációs környezet jellemzi, ami egyben azt is jelenti, hogy a pénz folyamatosan veszít az értékéből. 2023. márciusában 25,2 százalékos volt az éves áremelkedés mértéke, vagyis az egy évvel ezelőttihez képest ennyit romlott a pénz vásárlóereje. Ilyen magas infláció már nagyon régen, a rendszerváltást követő időszak óta, nem jellemezte a hazai gazdaságot, így sokan most szembesülnek először azzal, milyen komoly következményei vannak, ha nem megfelelően gondoskodnak a megtakarított összegekről.

Elolvasom Letöltés

Milliókat jelenthet az eltérő fizetési ütem az új lakásoknál!

2023.07.24.

Már a korábbi években is jellemző volt, hogy eltérő fizetési konstrukciókat kínáltak a lakásfejlesztők az új lakások megvétele esetén. A nagyobb beruházóknál elegendő volt kifizetni a lakás vételárának 10-20 százalékát az előszerződés megkötésekor, a maradék összeget pedig ráért a lakás elkészülésekor rendezni. A kisebb fejlesztőknél ugyanakkor sok esetben fordult elő szakaszos fizetési rendszer a készültség bizonyos szintjeihez kötődően.

Elolvasom Letöltés

Ígéretesen alakult a lakásértékesítés az első negyedévben, hódítanak az erkélyes és teraszos ingatlanok

2021.05.25.

Megugrott az értékesített új lakások száma Budapesten: 2021 első negyedévében 64 százalékkal több lakást adtak el, mint egy negyedévvel korábban. A növekedés a XIII. kerületben kiemelkedő volt, az értékesített új otthonok 39 százaléka ebben a régióban talált gazdára. Az elmúlt években megnőtt az igény a terasszal rendelkező lakások iránt. Budapesten átlagosan egy új lakáshoz 14,3 négyzetméteres erkély tartozik, de nem csak az erkélyes új lakások aránya növekszik, hanem a terasz és erkély területének nagysága is – derül ki a LIVING és az ELTINGA közös, XIII. kerületi újlakás-piaci jelentéséből.

Elolvasom Letöltés

Újgenerációs elvárások

2021.05.24.

Már a vásárláskor is fontos szempont, hogy évekkel később vajon mennyire lesz vonzó és mennyit ér majd a lakás. A vásárlói igényeket az ingatlanfejlesztők igyekeznek követni, az új generációkkal új típusú otthonok is születnek.

Elolvasom Letöltés

Hol érdemes még lakást vásárolni?

2020.10.26.

A lakásvásárlás a lakhatásunk biztosítása mellett egy rendkívül fontos befektetési döntés is egyben. Ennek meghozatalakor nem csak rövid- és középtávon, vagyis csupán néhány évet előre tekintve szükséges felmérni, miként alakulhat a megvásárolt ingatlanunk értéke, hanem jóval hosszabb időperiódust érdemes figyelembe venni. A lakás jövőbeli értéke szempontjából pedig az egyik legmeghatározóbb kérdés, hogy miként alakul az adott lokáció megítélése, fejlődése a vásárlást követő években - derül ki a LIVING és az Eltinga közös elemzéséből.

Elolvasom Letöltés

Érdemes-e ma lakást venni - mit változtathatott meg a járvány a lakáspiacon?

2020.07.27.

Az idei évben a koronavírus járvány alaposan megtépázta a lakáspiacot a tavaszi időszakban, de az élénkülés jelei már májusban látszódtak, ami alapján úgy tűnik sokan vártak arra, hogy ismét újrainduljon az élet ezen a piacon is.

Elolvasom Letöltés

Még nem késő 5 %-os áfakulccsal új lakást vásárolni

2020.02.13.

Aki időben lép, még könnyen vásárolhat 5 százalékos áfakulccsal meghirdetett lakást, azonban érdemes sietni, mivel a LIVING lakóingatlan-fejlesztő legújabb felmérése szerint dinamikus ütemben fogynak a fővárosi újépítésű otthonok, csak 2019 őszén 1800 ilyen új otthont értékesítettek a fejlesztők.

Elolvasom Letöltés

Okos funkciók és közösségi megoldások a jövő lakásaiban

2019.12.11.

Egyre nagyobb arányban választják a lakásvásárlók az okosmegoldások révén környezetbarát üzemeltetésű otthonokat - derül ki a LIVING ingatlanfejlesztő friss elemzéséből.

Elolvasom Letöltés

Mit nyerhetnek a lakástulajdonosok az iroda-beruházásokkal?

2019.11.19.

A sorozatos irodafejlesztések húzták magukkal a XIII. kerület ingatlanpiacát az elmúlt évtizedben – derül ki a LIVING lakóingatlan-fejlesztő legújabb elemzéséből. A kerületben a sorozatos irodafejlesztéseknek is köszönhetően megnőtt lakásszükséglet kielégítésére 2007 és 2017 között 15 ezer új lakást adtak át, ami kiemelkedő értéknek számít a budapesti piacon.

Elolvasom Letöltés

Új lakás, de nem mindegy, hogy milyen és kitől!

2019.09.26

Egy új lakás vásárlása összetett, sok tényezős folyamat, amelynek lehetnek buktatói is. Egy megbízható és több éves - akár évtizedes - tapasztalattal rendelkező fejlesztő projektjével azonban a pénzünk biztosan jó helyre kerül és a minőség is garantált.

Elolvasom Letöltés

Milliókat nyerhet, aki egy projekt elején vásárol új lakást!

2019.07.16

Több millió forintot is nyerhet az, aki új lakását a projekt indulásakor vásárolja meg – derül ki a LIVING friss elemzéséből. A 14 darab, száznál több lakásos budapesti beruházásra kiterjedő elemzés azt mutatja, hogy a lakások ára a terv fázistól az elkészülésükig átlagosan több mint 46 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban.

Elolvasom Letöltés

Értékesítés

Keresse értékesítőinket

+36 70 705 23 69
sales(at)livinghomes(dot)hu

LIVING bemutatóterem
1134 Budapest, Klapka u. 8.

Megtekintés térképen

Ajánlatkérés 0
vissza